Rahsia lulus temuduga PTD 2014

Rahsia lulus temuduga PTD 2014. Disini ada perkongsian mengenai rahsia dan tips untuk lulus temuduga PTD 2014. Dengan pendedahan rahsia ini, maka diharap calon-calon temuduga PTD 2014 dapat membuat persediaan rapi sebelum menghadapi hari temuduga itu nanti.

rahsia lulus temuduga ptd 2014

Baru-baru ini calon jawatan PTD 2014 atau Pegawai Tadbir Diplomatik M41 telah menjalani peperiksaan online yang ditetapkan oleh pihak SPA. Keputusannya pun telah diumumkan dilaman rasmi SPA. Tahniah diucapkan kepada mereka yang telah berjaya lulus dalam exam online tersebut.

Kini calon-calon membuat persediaan untuk sesi temuduga pula. Persediaan ini amatlah penting kerana saingan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 amatlah sengit. Oleh itu, calon-calon haruslah mendapatkan rahsia lulus temuduga PTD 2014 ini sebagai rujukan untuk ditemuduga nanti.

[+] Link – Rahsia lulus temuduga PTD 2014

Kenapa perlu dapatkan rahsia lulus temuduga PTD 2014

Kenapa perlunya anda dapatkan rahsia lulus temuduga PTD 2014 ini adalah kerana jika anda;

  • Rasa kurang yakin dengan penampilan diri, cara pemakaian. Tahukah anda cara pemakaian banyak membantu meningkatkan rasa yakin kepada diri anda sendiri terutamanya di hari temuduga.
  • Telah rasa seram sejuk selepas dapat panggilan diterima ke temuduga beberapa hari lagi. Anda tak tahu apa nak buat, di mana nak mula.
  • Mula rasa cara komunikasi anda tidak betul. Anda mula ‘control’ diri anda, percakapan anda hinggakan anda rasa itu bukan diri anda. Pelik…tapi ini yang banyak berlaku! Relax and be yourself.
  • CGPA, keputusan exam, pencapaian kerja anda sebelum ini sangat cemerlang. Anda ada sijil sebagai bukti. Anda mula ter “Over” confident dengan diri anda. Ingat! sikap begini tidak sihat dan membahayakan anda di saat temuduga.
  • Mula rungsing fikirkan soalan apa yang panel temuduga akan tanya. Dalam bahasa Inggeris kah? atau bahasa Melayu? Anda tertanya-tanya dan rasa seram sejuk datang kembali.
  • Mula risau, takut-takut sesi temuduga nanti dalam bahasa Inggeris dan anda mula mengatur ayat, risau tentang vocabulary, present tense, past tense lah. Ia menggangu proses persediaan temuduga anda.
  • Telah berhenti kerja. Temuduga inilah harapan anda untuk menyambung ekonomi diri anda dan keluarga. Jadi anda mula menaruh harapan yang tinggi. Anda tidak mahu gagal tapi tak tahu nak buat persediaan.
  • Buntu, buat itu tak kena, buat ini pun tak kena. Otak anda mengalami detik ‘confuse’ sementara. Bahaya tu.

Kini anda tidak perlu risau lagi kerana anda berada pada tempat yang betul dan pada masa yang tepat. Kami akan cuba membantu anda sebaik mungkin bagi menjadikan anda “BIJAK” sebelum hadir ke temuduga. Ya…bukan sahaja bijak, malah kami mahu dan doakan anda berjaya dalam temuduga anda. Berjaya bermakna anda dapat kerja. Itu hasrat kami sebagaimana kami telah membantu ramai calon dalam proses mendapatkan pekerjaan mereka.

Oleh yang demikian, segeralah buat pembelian rahsia lulus temuduga PTD 2014 anda sekarang disini. Jika anda membuat pembelian disini maka anda layak mendapatkan kupon diskaun RM 10 untuk masa yang terhad dengan hanya menaip “ptd2014” di ruangan kupon diskaun yang disediakan.

[+] Link – Rahsia lulus temuduga PTD 2014

Khas buat calon PTD 2014, jika anda membuat pembelian sekarang, maka anda layak menerima bonus contoh soalan Esei BM dan Esei BI yang bernilai RM 60 secara PERCUMA!

SHARE & ENJOY ---->

Hafiz

Seorang part time blogger yang tinggal di Johor Bahru. Sebarang pertanyaan, review atau advertorial dan jemputan event boleh berhubung menerusi emel di baretta79@gmail.com atau di menu Hubungi Saya.

2 Comments

  1. Calon-calon temuduga PTD 2014 patut ambil kesempatan dapatkan rahsia bijak temuduga ni. Boleh lakukan segala persediaan, dan dapatkan tips untuk lulus temuduga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *