Belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang

Belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang. Disini ada perkongsian mengenai mereka yang sedang tercari-cari bagaimana ingin belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang. Tetapi sebelum itu adakah anda;

<
 • mencari cara menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang didalam internet tetapi buntu nak pilih yang mana satu yang betul
 • ingin mengikuti kelas jahitan baju kurung Moden, Riau dan Pahang tetapi kosnya terlalu tinggi sehingga menjejaki RM 200
 • sudah mendapatkan panduan atau cara menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang tetapi tidak faham arahan yang diberikan.
 • berminat belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang sendiri tetapi langsung tiada asas menjahit
 • mencari jalan dalam menjimatkan bajet hari raya yang akan datang.
 • ingin mencuba menjahit pelbagai jenis fesyen baju kurung.
 • ingin menambah pendapatan tambahan bagi menampung kos sara hidup yang semakin tinggi.

Jika anda salah seorang daripada kenyataan diatas, disini ada panduan langkah demi langkah yang sesuai untuk anda belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang dan ianya untuk mudah difahami.

Panduan menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang

Belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang

Terdapat 5 jenis panduan menjahit yang telah disediakan iaitu :

1- Jahit Baju Kurung Tradisional + Kain Susun Tepi

Panduan ini dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Kepada anda yang ingin belajar menjahit tetapi tidak pasti bagaimana ingin memulakan minat tersebut, inilah panduan yang bertepatan dengan anda. Mari mulakan dengan belajar menjahit baju kurung. Ebook ini secara dasarnya menunjukkan cara menjahit baju kurung dan asas-asas tersebut juga dapat digunakan untuk membuat lain-lain jenis baju.

2 – Jahit Baju Kurung Moden + Kain Kipas Belakang

Panduan ini juga dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Kandungannya adalah cara menjahit baju kurung moden berserta kain kipas belakang. Kepada anda yang ingin belajar menjahit blouse dan jubah, ini adalah ebook yang amat bertepatan dengan anda. Ini kerana, teknik yang ditunjukkan terutamanya teknik menjahit dan menyambung badan dan lengan dapat digunakan untuk menjahit pelbagai jenis baju. Ebook ini secara dasarnya menunjukkan cara menjahit baju kurung moden dan asas-asas tersebut juga dapat digunakan untuk membuat lain-lain jenis baju seperti blouse dan jubah.

3 – Jahit Baju Kurung Riau & Pahang + Kain Lipat Batik

Panduan ini dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Ebook ini menunjukkan cara menjahit kedua-dua jenis baju kurung iaitu baju kurung riau dan baju kurung Pahang. Ramai yang sering terkeliru dengan nama dua jenis baju kurung ini iaitu baju kurung riau dan baju kurung pahang. Baju kurung riau juga biasa dikenali sebagai baju kurung pesak gantung. Perbezaan utama pada kedua-dua baju ini adalah pada bahagian pesaknya. Cara jahitan leher yang ditunjukkan di dalam ebook ini adalah sama dengan cara menjahit leher baju kurung tradisional. Cara menjahit kain lipat batik yang juga dikenali sebagai kain selisih depan juga ditunjukkan.

4 – Jahit Baju Melayu Lelaki + Seluar

Panduan ini dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Ebook ini menunjukkan cara menjahit baju melayu lelaki sama ada baju Melayu Johor atau Teluk Belanga serta baju Melayu Cengkak Musang berserta belajar menjahit seluar.

5 – Jahit Pelbagai Jubah

Panduan ini dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Ebook ini menunjukkan cara menjahit jubah A cut, jubah moden, jubah princess cut (jubah kembang payung), jubah empire cut dan jubah peplum.

Inilah sebahagian penerangan mengenai belajar menjahit pelbagai jenis fesyen baju. Sekira anda berminat ingin mendapatkan panduan ini atau ingin tahu lebih lanjut mengenai panduan menjahit ini, bolehlah klik sahaja link dibawah. Berikut adalah salah satu testimonial mereka yang berjaya belajar menjahit pelbagai jenis fesyen baju.

Testimonial menjahit pelbagai jenis fesyen baju

Belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang

Bagaimana mendapatkan panduan belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang ini

Panduan belajar menjahit baju kurung Moden, Riau dan Pahang ini boleh didapati menerusi link dibawah ini atau klik sahaja banner yang disediakan. Selamat belajar menjahit dan mana tahu selepas ini anda berjaya menambah pendapatan sampingan dengan menjahit pula.

[+] Link – PANDUAN MENJAHIT BAJU KURUNG MODEN, RIAU DAN PAHANG

Sila like fanpage kami disini;

[+] Like Fanpage – Ebook Jahit Baju

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.