Cara buat duit dengan bisnes kuih raya. Tinggal beberapa hari sahaja dah masuk bulan Ramadhan. Pasti ramai terutamanya suri rumah yang ingin mencari duit sampingan untuk persiapan hari raya nanti. Nak tahu bagaimana cara nak buat duit dengan bisnes kuih raya. Caranya akan didedahkan disini. Bahkan semua orang boleh buat duit dengan bisnes kuih raya ini.

<

Sedarkah anda bahawa ketika ini, pengusaha-pengusaha kuih raya di seluruh negara dalam diam-diam sedang mengatur strategi pemasaran bagi memenuhi permintaan kuih raya bagi Syawal tahun ini. Kalau tak percaya, anda cuba intai-intai di premis-premis jualan bahan-bahan kek dan biskut yang berdekatan. Sesetengah pembekal sudah kehabisan sebahagian bahan-bahan buat kuih raya.

Cara buat duit dengan bisnes kuih raya

Potensi buat duit dengan bisnes kuih raya

Sebelum itu, mari lihat dahulu potensi buat duit dengan bisnes kuih raya ini. Dalam bulan Ramadhan, terdapat juga mereka yang sanggup mengharungi keletihan berpuasa di siang hari dan berjaga sepanjang malam semata-mata untuk memenuhi tempahan pelanggan terhadap juadah-juadah kuih raya yang mesti dibekalkan sebelum 1 syawal. Bahkan ada di antara mereka yang sanggup ambil cuti untuk memastikan tempahan-tempahan pelanggan dipenuhi.

Cuba bayangkan kenapa mereka sanggup bersusah payah begitu sekali. Apakah rahsia mereka. Bisnes kuih raya ini memang boleh buat duit. Serius. Ia sangat berkaitan dengan budaya hidup rakyat Malaysia ketika musim raya. Berikut adalah faktor-faktor yang menjadikan pengusaha-pengusaha kuih raya memperolehi pendapatan lumayan :

 • 1/3 daripada tenaga buruh di Malaysia adalah wanita dan mereka ini terikat dengan komitmen kerja dan tiada masa nak buat kuih raya.
 • Menurut banci pada 1995, 47.1% wanita (lingkungan umur 18-50 tahun) di Malaysia adalah pekerja iaitu sebanyak 2.9 juta orang. Itu pada tahun 1995, bayangkan situasi sekarang. Sudah pasti jumlah tersebut semakin bertambah.
 • Terdapat lebih kurang 5 juta unit rumah di Malaysia dan setiap isi rumah perlu disediakan dengan kuih raya sebelum menjelang Syawal. 
 • Wanita Melayu terkenal dengan sifat berlumba-lumba, termasuklah berlumba ‘siapa lagi banyak jenis kuih raya’.

Apakah cara buat duit dengan bisnes kuih raya ini

Disini ada dikongsikan satu panduan cara buat duit dengan bisnes kuih raya ini. Panduan ini disediakan oleh Puan Nor Azlina Sidek yang mempunyai pengalaman lebih daripada 10 tahun dalam bisnes kuih raya ini. Bermula sebagai hobi dan kini mampu meraih pendapatan tinggi dan sekaligus meringankan beban keluarga.Dengan kurniaan rezeki maka itu beliau sanggup mendedahkan rahsia bagaimana cara buat duit dengan bisnes kuih raya ini dengan anda semua. Antara yang terkandung dalam panduan ini ialah :

 • Bagaimana ingin memulakan bisnes kuih raya ini walaupun tiada pengalaman.
 • 10 jenis kuih yang terlaris di pasaran dan resepinya didedahkan didalam panduan ini.
 • Teknik penentuan harga dan cara pembungkusan yang paling efektif bagi menarik pelanggan.
 • Teknik pemasaran yang betul supaya golongan sasaran dapat dicapai.
 • Dan macam-macam lagi…

Bagaimana ingin dapatkan panduan cara buat duit dengan bisnes kuih raya ini

Jika anda berminat nak tahu cara buat duit dengan bisnes kuih raya ini dengan lebih lanjut, bolehlah dapatkannya menerusi link atau banner dibawah ini. Pasti anda akan terasa teruja bagi memulakan bisnes kuih raya kerana pendapatan yang diperolehi dalam satu bulan ketika bulan Ramadhan ini berpotensi menjana pendapatan sama dengan beberapa bulan gaji. Risiko kerugian yang ditanggung dalam bisnes kuih raya ini adalah sangat minimum. Oleh itu, anda tak perlu takut untuk bermula. Selamat mencuba.

KLIK DISINI – CARA BUAT DUIT DENGAN BISNES KUIH RAYA

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

2 thoughts on “Cara buat duit dengan bisnes kuih raya

 1. Assalmualaikum . . Saya SITI hajar daripda Sbah..syE nak mulakan bisnes kuih Raya semperit tapi syE BLM Ada pengalaman lagi..cuma skdar Tonton bnyk video Di u tube biskut Raya Shja..syE nak mulakan bisnes tapi modal syE hanya RM 50 ringgit. Sye rse smngt UTK teruskan hobi sye cuma kdg2 Bila syE nak mencubanye perasaan takut Tu dtg takut nty Bila dah msak biskut xsedapp . . Takut sgttt..apa yg perlu syE buat..??:(..sokongan dlm kluarga kurang..sb Bila syE bsuara syE Nak bisnes kuih Raya family syE akn Kata blh keee??Tetiba aje…
  itu yg buat impian syE terstOp..syE perlukan ssorg UTK tunjuk ajar syE..bimbing sye

  1. Waalikumusalam.. kalau macam tu boleh cuba panduan bisnes kuih raya ni.. mungkin dia boleh membantu.. semoga berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.