Cara mudah belajar bahasa Mandarin. Disini ada perkongsian mengenai cara mudah untuk belajar bahasa Mandarin. Cara mudah ini boleh diamalkan dan dipelajari walaupun hanya duduk di rumah sahaja. Tetapi sebelum kita bercerita mengenai apakah cara mudahnya, kenalah tahu kenapa perlunya anda belajar bahasa Mandarin ini.

Cara mudah belajar bahasa Mandarin

Kenapa perlunya belajar bahasa Mandarin

Ya, jawapan kepada persoalan kenapa perlunya kita belajar bahasa Mandarin ialah seperti berikut :

  • Peluang pekerjaan menjadi lebih cerah. Syarikat-syarikat yang dimiliki oleh kaum Cina meletakkan syarat boleh berbahasa Mandarin sebagai syarat untuk bekerja dengannya kerana kebanyakan urusannya menggunakan bahasa Mandarin. Pandai berbahasa Mandarin = peluang kerja cerah
  • Bahasa Mandarin juga merupakan bahasa yang sangat sesuai untuk belajar Matematik. Memang kebanyakan peniaga-peniaga Cina ini menggunakan sempua dalam pengiraan mereka. Jadi untuk mahir menggunakan sempua ini, maka perlulah menguasai bahasa Mandarin.
  • Bahasa Mandarin ini juga merupakan bahasa yang paling banyak digunakan dalam urusan perniagaan di dalam negara kita. Ekonomi negara kita kini kebanyakannya dikuasai oleh kaum Cina. Oleh yang demikian, penguasaan dalam bahasa Mandarin akan memudahkan kita berurusan dengan kaum Cina. Penipuan juga dapat dielak.
  • Dihormati dan dipandang tinggi. Jika anda berjaya menguasai bahasa Mandarin, maka secara tidak langsung anda akan dihormati kerana berjaya menguasai 3 bahasa iaitu bahasa Melayu, Inggeris dan Mandarin.

Masalah yang timbul untuk belajar bahasa Mandarin

Untuk belajar bahasa Mandarin ini, pasti akan timbul beberapa masalah. Antara masalah yang kerap timbul ialah :

  • Tak tahu dimana hendak mencari kelas atau cara mudah belajar bahasa Mandarin ini.
  • Kos pembelajaran bahasa Mandarin yang agak tinggi.
  • Anggapan bahawa belajar bahasa Mandarin ini memang susah.

Untuk penyelesaian kepada masalah tersebut, pihak JomMandarin.com telah menyediakan satu cara mudah belajar bahasa Mandarin ini iaitu satu aplikasi interaktif yang dicipta khusus untuk pembelajaran bahasa Mandarin. Apa yang anda perlu sediakan ialah sebuah komputer atau laptop dan sambungan internet.

Dimana hendak dapatkan cara mudah belajar bahasa Mandarin ini

Jika anda berminat untuk mendapatkan cara mudah belajar bahasa Mandarin atau inginkan maklumat lanjut mengenai aplikasi interaktif ini, boleh dapatkannya menerusi link atau banner di bawah ini.

Ini merupakan satu pelaburan seumur hidup. Bahasa Mandarin ini boleh digunakan dalam urusan seharian ataupun melancong ke negara yang mengunakan bahasa Mandarin. Cara mudah belajar bahasa Mandarin ini boleh digunakan bukan sahaja untuk anak-anak malah untuk seisi keluarga. Pastinya anda tidak akan menyesal. Cepat dan jangan ketinggalan untuk mendapatkannya.

DAPATKAN DISINI – CARA MUDAH BELAJAR BAHASA MANDARIN

DON'T FORGET TO SHARE ---->

20 thoughts on “Cara mudah belajar bahasa Mandarin

  1. Hai Hafiz, tak dapat nak cari link yang disebutkan di atas lah. Pernah Hafiz terpikir nak mengajar bahasa mandarin? Kalau minat, sila hubungi belajarbahasamandarinmalaysia.com ya

    1. Hafiz says:

      Maaf link diatas memang sudah tak aktif.. saya masih belum mahir lagi..

  2. banyak kerja kosong sekarang pun memerlukan mereka yang boleh berbahasa mandarin

    1. Hafiz says:

      Betul tu ianya nilai tambah buat calon..

  3. Masa di U dulu ada ambil short course, tapi bila tak dipraktikkan memang lupa apa yang dipelajari

    1. Hafiz says:

      kena asah balik tu, kalau tak sayang nanti

  4. suzy says:

    Terima kasih Hafiz =)
    Kepada Hafiz dan kawan2,
    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..
    dari http://www.bbc.com.my
    p/s: Kami ada #SeminarBBC pada 9 August 2015 (Ahad)

  5. suzy says:

    Hi semua kawan2.. Kalau ingin datang ke kelas di shah alam , boleh join kelas kami =) contact hp 0162490490

    1. Hafiz says:

      Peluang baik buat mereka yg berada di shah alam..

  6. norasyikin khamis says:

    boleh contact saya,mcm berminat …0127261637

    1. Hafiz says:

      apa kata klik saja link diatas utk maklumat lanjut..

  7. macam mna cara nak belajar bahasa cina

    1. Hafiz says:

      Apa kata download je link kat atas tu..

  8. Rossaimi says:

    Memang sesuai panduan untuk belajar sebab ianya boleh dilakukan dirumah.

    1. Hafiz says:

      Cubalah baru tau ianya mudah..

    1. Hafiz says:

      Lagipun dapat ramai kenalan cina..

  9. Hairul Hafiz says:

    ya betul tu, dan supaya kita tak mudah ditipu lagi

  10. Bahasa ketiga memang tambah nilai buat kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.