Adakah anda mempunyai blog? Teringin buat duit dari blog? Apa kata anda cuba buat duit dengan Mobicow. Mobicow merupakan media pengiklanan yang khusus untuk penguna telefon pintar. Ia merupakan satu program dimana publisher akan dibayar berdasarkan eCPM. Ringkasnya model eCPM ini akan membayar publisher bagi setiap 1000 ‘impresion’. Kadar eCPM adalah antara USD 0.29 hingga USD 10 bergantung kepada lokasi. Kadar eCPM bagi Malaysia adalah antara USD 1.09 hingga USD 1.94.

buat duit dengan mobicow

Berikut adalah penerangan serba ringkas mengenai Mobicow

  • Mobicow ini membayar kita jika ada iklan “popup” berjaya keluar dari website atau blog kita.
  • Iklan Mobicow ini khusus kepada pengguna telefon pintar yang melayari blog anda. Iklan ini tidak akan keluar jika anda menggunakan laptop atau komputer biasa.
  • Iklan Mobicow boleh digunakan bersama dengan pengiklan-pengiklan yang lain seperti H12-Media, Innity, Nuffnang dan sebagainya.
  • Segala pembayaran akan dibuat melalui PayPal dan minimum pembayaran ialah USD 5.00. Tempoh pembayaran ialah dalam masa 30 hari.
  • Sebelum anda ingin buat duit dengan Mobicow, anda perlulah meletakkan satu “kod” khas di dalam blog anda, dan tunggu sehingga ianya disahkan.
  • Selepas disahkan, barulah iklan Mobicow akan keluar di blog anda nanti.

Sebab utama kenapa perlu pengiklan Mobicow

Dalam satu kajian pengguna oleh firma kajian Nielsen, Malaysia mencatatkan kadar penembusan telefon pintar tertinggi iaitu 80% selepas Hong Kong dan Singapura (87%), diikuti Australia (75%) dan China (71%).

Kajian ini menunjukkan pengguna telefon pintar merupakan pasaran yang sangat luas. Ini kerana telefon pintar kini mempunyai akses kepada internet yang dapat dicapai pada bila-bila masa sahaja. Peratusan ini akan meningkat dari semasa ke semasa.

Oleh yang demikian, anda haruslah merebut peluang pengiklanan khas untuk telefon pintar ini. Jangan berlengah lagi kerana medium pengiklanan untuk telefon pintar ini sangat berpotensi untuk menjana pendapatan kepada para blogger.

Jangan tunggu lagi, jom buat duit dengan Mobicow. Klik sahaja banner dibawah ini dan mulalah menjana pendapatan anda.

SHARE & ENJOY ---->

10 thoughts on “Buat duit dengan Mobicow

  1. Azlan says:

    Baru jer daftar dan blog dah approve. Harap-harap adalah hasil.

    1. Hafiz says:

      Insha Allah ada juga hasilnya.. cepat atau lambat jer..

  2. Junaidy says:

    Terima kasih perkongsian mengenai mobicow..nak cuba nasib jugak lepas ni..:)

    1. Hafiz says:

      Sama2. Cubalah mana tau masyuk..

  3. Saya baharu sahaja menggunakan pengiklanan mobicow, dalam peringkat menguji. Jika sesuai saya akan terus menggunakannya.

    1. Hafiz says:

      Samalah dengan saya, setakat ni ok je, tapi blog biasa2 je, jadi income taklah banyak..

  4. mrsyatie says:

    menarik juga laman webnya kan 🙂
    PG singgah sama nak jemput join GA iphone 5s dekat sini 🙂
    http://mrsyatie.blogspot.com/2015/02/iphone-5s-giveaway-by-syafiqspecki.html

    1. Hafiz says:

      yang penting mudah buat duit, itu saja..
      pasal GA tu Insha Allah saya join.

  5. sop says:

    wah menarik juga
    tgk ramai yang sedang prmok ni
    tp agak kecil pasaran bila hanya fokus kepada mobile

    1. Hafiz says:

      Tapi rata2 semua orang guna smartphone utk layari internet…mencuba nasib bro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.