Cara buat kek dengan mudah. Adakah anda minat belajar buat kek tapi tidak tahu caranya? Ingin mulakan bisnes buat kek? Jangan bimbang lagi. Disini ada perkongsian mengenai cara buat kek dengan mudah dari pakar pastri yang berpengalaman luas iaitu saudara Mohd Hairul Hissam dalam bentuk Video DVD dinamakan Video DVD Rahsia Kek dan Deko. Saudara Mohd Hairul Hissam ini telah pun menghasilkan beberapa Video DVD meletop seperti Video DVD Rahsia Aneka Putu dan Video DVD Aneka Bun, Pau dan Pizza.

<

Cara buat kek dengan mudah

Apakah cara buat kek dengan mudah?

Bayangkan jika anda berjaya membuat kek seperti ini di rumah. Sudah tentu keluarga anda memuji-muji kek hasil tangan anda. Kek seperti ini pastinya akan menarik perhatian rakan-rakan dan jiran-jiran sekampung. Mereka pasti akan mula menempah kek dari anda. Sudah pasti ia menambahkan pendapatan anda dan keluarga anda. Inilah titik permulaan yang baik untuk anda memulakan bisnes kek yang lumayan ini.

Untuk info bisnes membuat kek ini sangatlah tinggi. Sebiji kek yang kosnya tidak sampai RM15 (termasuk kos kotak kek dan lain-lain) boleh dijual diantara RM 45-RM 80 bergantung pada jenis kek dan harga market di tempat anda. Memang lumayan. Dengan keuntungan yang tinggi ini menjadikan bisnes kek sangat berbaloi untuk diceburi. Ia sudah pasti membantu masalah kewangan anda dan beban kos sara hidup yang semakin meningkat.

Bisnes kek juga memang sesuai dijalankan secara sampingan sambil bekerja. Yang paling istimewa, anda boleh buat kek pada bila-bila masa atau selepas balik kerja. Ini kerana kek boleh disimpan 1-2 minggu di dalam peti sejuk dan ia tahan lama. Ini menjadikan bisnes kek sangat sesuai untuk mereka yang mahu menambah pendapatan sampingan keluarga. Selepas ramai pembeli, bolehlah anda buat bisnes kek secara full time di rumah.

Video DVD cara buat kek dengan mudah

Di dalam Video DVD cara buat kek dengan mudah ini, anda akan menerima mudul-modul seperti berikut;

 • Modul 1 – Aneka Sponge Kek

Di dalam modul ini anda akan belajar membuat aneka sponge cake yang gebu dan halus. Anda akan diajar dari awal, daripada menimbang sehingga siap kek dibakar. Semuanya diajar dengan video step by step dengan suara yang jelas. Tips-tips untuk mejadikan kek sponge anda lebih gebu juga diberikan.

 • Modul 2 – Cara Buat Cream Dan Frosting

Di dalam video ini anda akan belajar membuat pelbagai cream dan frosting yang biasa digunakan oleh peniaga kek. Semuanya diajar dengan video step by step. Semua cream ini boleh  digunakan untuk menyalut kek hari jadi anda. Anda juga turut diajar cara penyimpanan cream ini.

 • Modul 3 – Teknik Awal Deko Kek

Di dalam modul ini, kita akan belajar teknik menyalut kek dengan pelbagai jenis cream. Anda akan diajar menggunakan teknik-teknik yang memudahkan dan mempercepatkan kerja anda dalam momotong kek dan menyalut kek. Cara membakar badam juga turut diajar.

 • Modul 4 – Cara Buat Corak Dan Bunga

Di dalam modul ini, anda akan belajar cara menhias kek dengan hiasan tepi kek, daun dan bunga. Ini akan menjadikan kek anda lebih berseri dan menyerlah. Anda juga turut diajar membuat tulisan menggunakan cream dan coklat. Dengan memahami caranya, anda boleh mencipta hiasan anda sendiri.

 • Modul 5 – 13 Aneka Kek Dari Sponge Kek

Di dalam modul ini anda akan belajar cara membuat 13 aneka kek menggunakan sponge cake. Dengan video ini, anda boleh membuat pelbagai jenis kek yang special untuk kek hari jadi, kek hantaran dan sebagainya. Ini merupakan kek yang sangat digemari ramai.

 • Modul 6 – Perniagaan Kek

Untuk menjalankan perniagaan kek, anda perlu tahu mengira kos untuk mengira keuntungan bisnes anda. Anda juga perlu tahu menggunakan mesin mixer heavy duty dan industrial oven untuk menghasilkan kek dengan lebih banyak dan cepat. Semuanya di ajar dengan video langkah demi langkah ini.

Demikian sedikit perkongsian mengenai cara buat kek dengan mudah yang berbentuk Video DVD ini. Jika anda berminat ingin memiliki Video DVD cara buat kek dengan mudah ini, silalah klik sahaja link atau banner di bawah ini. Semoga anda berjaya mencapai dengan apa yang anda impikan.

[+] KLIK DISINI – VIDEO DVD RAHSIA KEK DAN DEKO

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

6 thoughts on “Cara buat kek dengan mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.