Cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks. Adakah anda seorang penulis blog atau penulis laman web? Pastinya anda ingin entri atau laman web anda berada di halaman pertama Google tanpa backlinks. Untuk info, backlinks amat penting dalam membantu untuk mendapatkan kedudukan di dalam keputusan carian apabila orang mencari kata kunci di Google, Bing dan lain-lain enjin carian. Untuk itu disini ada perkongsian mengenai cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks bagi mereka yang masih baru terutamanya penulis blog atau laman web. Walaubagaimanpun backlinks tetap penting bagi mengoptimumkan kedudukan di halaman Google. Akan tetapi juga pilihan lain yang membantu anda untuk mendapat kedudukan di halaman pertama Google.

<

Cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks

Langkah-langkah mendapat halaman pertama Google

Disini ada perkongsian mengenai cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks bagi mereka yang masih baru terutamanya penulis blog atau laman web. Backlinks adalah penting untuk memastikan kedudukan dalam hasil carian Google dan disyorkan anda untuk membuat pautan balik untuk pengoptimuman laman web atau blog anda. Akan tetapi juga pilihan lain yang membantu anda untuk mendapat kedudukan di halaman pertama Google.

Seperti yang kita tahu bahawa pautan balik adalah faktor yang penting dalam kedudukan di halaman pertama Google, tetapi ia adalah mungkin untuk mendapatkan kedudukan dalam keputusan carian Google tanpa backlinks. Anda perlu mengikuti beberapa langkah-langkah tersebut tanpa tertinggal satu pun. Walaupun bagi sesetengah orang langkah-langkah ini adalah sukar tetapi tidak mustahil anda boleh melakukannya dengan membaca tutorial yang disediakan untuk anda seperti berikut ;

 • Kata kunci carian paling rendah

Sama ada anda suka atau tidak, kita berada dalam dunia online yang mempunyai persaingan yang sengit. Ini bermakna bahawa anda tidak boleh bersaing dengan blog dan laman web seperti Beautifulnara.com, Paultan.org, MyNewsHub.my dan Rotikaya.com. Oleh itu, anda perlu memilih jumlah kata kunci carian yang rendah dimana boleh menarik trafik ke blog. Jumlah kata kunci carian yang rendah akan mempunyai jumlah trafik yang kurang. Itulah antara sebab blog utama mengabaikannya dan anda boleh mendapatkan manfaat daripada kata kunci carian paling rendah.

 • Menulis pengisian kandungan yang lebih baik

Pengisian kandungan yang lebih baik sentiasa faktor yang kuat untuk mendapatkan trafik di blog. Apabila anda ingin mendapat kedudukan dalam senarai hasil carian, anda perlu menulia pengisian kandungan yang baik. Pengisian kandungan yang lebih baik boleh dicapai oleh pencari apabila anda menggunakan kata kunci yang sesuai dengan sewajarnya. Kebanyakan penulis blog atau laman web tidak tahu bagaimana untuk menggunakan kata kunci yang disasarkan semasa menulis. Sebagai langkah pertama anda akan mendapat kata kunci carian yang rendah dan kurang persaingan di dalam halaman Google yang boleh menarik trafik ke blog anda.

Anda boleh meletakkan kata kunci:

– Termasuk kata kunci yang disasarkan dalam tajuk.
– Masukkan kata-kata dalam perenggan pertama artikel.
– Masukkan kata kunci dalam tajuk H2.
– Dalam perenggan ketiga atau keempat.
– Tulis kata kunci dalam tag Alt imej.
– Menulis kata kunci dalam perenggan terakhir.

 • Ping artikel baru anda

Setiap kali anda membuat artikel baru anda perlu memberitahu bots carian yang anda baru sahaja dikemaskini kandungan baru pada laman bots. Bots carian anda menerjah artikel yang baru anda terbitkan dimana menjadikan peluang untuk mendapatkan kedudukan laman web atau blog di halaman pertama dalam enjin carian. Terdapat banyak laman ping boleh didapati di internet yang boleh dipilih mengikut kemahuan anda. Jangan ping URL yang sama berkali-kali kerana ia akan menganggap blog atau laman web anda sebagai spam. Ping URL anda sekali atau selepas menerbitkan artikel baru. Untuk info, ping adalah proses membiarkan enjin carian tahu bahawa terdapat kemaskini terbaru di laman web anda. Matlamat utama adalah untuk meningkatkan kebarangkalian laman web anda mendapat diindeks oleh Google, Yahoo, Bing dan sebagainya.

Bilakah anda perlu ping?

– Anda mahu kata kunci anda yang baru diterbitkan untuk diindeks oleh enjin carian.
– Anda telah mendapat backlink dari laman web terkenal.
– Terdapat sebarang kemaskini kandungan baru-baru ini di laman web anda.

 • Menulis dengan kata kunci yang panjang

Dalam enjin carian Google, anda menulis perkataan dan seluruh perkataan yang berkaitan akan dipaparkan. Anda boleh lihat carian yang berkaitan dengan pertanyaan anda bahawa ramai pengunjung sebelum anda sudahpun mencari dengan kata kunci tersebut. Sasaran yang khusus dengan kata kunci yang panjang dalam artikel anda akan memberikan peluang yang lebih baik untuk peringkat lebih tinggi tanpa backlinks yang anda ada. Lebih khusus kata kunci, lebih tinggi lagi peluang anda untuk kedudukan yang baik dalam halaman Google. Kata kunci yang panjang biasanya kurang jumlah carian, tetapi trafik lebih disasarkan kerana artikel anda hasil yang terbaik atau menjawab untuk pertanyaan yang tepat dicari oleh pengunjung.

 • Jadi yang pertama untuk menulis artikel

Setiap hari, pasti akan ada perkara-perkara baru yang dikemaskini dengan maklumat terbaru dan penulis blog dan laman web menyebarkan maklumat kepada pengguna apabila mereka mula mencari maklumat. Bila masa terdapat kemaskini yang baru atau anda mendapat tahu bahawa ada sesuatu yang baru, orang akan mula mencari perkara tersebut dan jumlah persaingan adalah hampir sifar. Anda boleh mendapatkan manfaat ini dengan menerbitkan artikel baru seperti memperkenalkan produk, berita, tips dan lain-lain sebelum diterbitkan oleh penulis lain. Anda juga akan mendapat menarik trafik apabila carian kata kunci anda ditaip. Jika anda yang pertama yang menerbitkannya, maka lebih tinggi peluang anda untuk meraih tempat pertama pada SERP dan ini bermakna lebih banyak trafik yang masuk.

 • Gunakan Google Alerts untuk maklumat baru.

Google Alert adalah alat yang terbaik untuk mendapatkan maklumat untuk kandungan baru yang menarik dalam hampir mana-mana industri. Anda boleh mendapatkan maklumat seperti pemberitahuan e-mel daripada Google apabila terdapat sesuatu yang baru dengan kata kunci yang boleh anda gunakan untuk artikel terbaru nanti. Kaedah ini terbukti berjaya untuk menulis artikel baru dan mendapat kedudukan dalam carian halaman Google.

Kebanyakan blog atau laman web baru menerima trafik organik dalam jumlah yang besar, terutamanya selepas menggunakan langkah-langkah ini. Oleh itu disyorkan anda untuk menggunakan langkah-langkah ini sebagai permulaan menulis artikel. Semoga perkongsian mengenai cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks ini berjaya membantu anda.

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

4 thoughts on “Cara mendapat halaman pertama Google tanpa backlinks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.