Panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19. Adakah anda calon yang dipanggil untuk temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 baru-baru ini? Jika YA, tahniah diucapkan. Untuk info pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) akan mengadakan satu temuduga KHAS untuk jawatan Pembantu Penguasa Kastam WK19 pada 2 April 2017 hingga 14 April 2017 ini. Untuk itu disini ada disediakan satu panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 bagi calon-calon yang terlibat sebagai langkah persediaan awal.

<

Panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19

Kini kerja kerajaan menjadi pilihan kerana lebih stabil dan banyak kelebihan. Tetapi harus diingat bahawa untuk menjawat jawatan di dalam kerajaan bukannya mudah. Fakta-fakta penting yang sering di salah anggap ini haruslah anda ingat ialah;

 • Anda mempunyai “kabel besar” @ orang dalam Kerajaan yang “confirm” boleh tolong luluskan anda semasa temuduga. Usah bermimpi lagi, zaman sudah berubah! Ramai orang berkata “orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel”. Tidak adil dan tidak logik langsung! Apabila gagal temuduga, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan.
 • Anda adalah seorang yang berpengalaman luas dan cemerlang semasa berkerja di swasta dulu.Pengalaman di swasta dan kerajaan tidak sama. Jangan terlalu sombong. Hebat macam mana pun anda belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di syarikat lama.
 • Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas atau pun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Faktanya, ramai graduan lepasan universiti yang tak dapat kerja kerajaan. Buanglah fikiran ini jauh-jauh, zaman dan berubah.
 • Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi masih lagi gagal temuduga! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan! Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke panduan atau rujukan temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada, kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
 • Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan sama ada dari jawatan kontrak atau pun ingin naik pangkat. Pegawai anda pastinya boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh anda boleh lulus temuduga. SKT yang tinggi juga bukan jaminan selamat buat anda.

Panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19

Panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 (dikemaskini 2017) ini disediakan untuk anda sebagai rujukan dan persediaan awal. Antara isi kandungan di dalam rujukan ini adalah;

 • Cara sebenar bagaimana untuk hadir ke sesi temuduga kerajaan. Anda dakan didedahkan dengan etika temuduga kerajaan dan yang paling penting adalah ayang yang anda perlu buat dan jangan buat semasa temuduga kerajaan.
 • Koleksi nota padat mengenai Kastam. Ianya akan menjimatkan 8 jam masa anda untuk cari satu persatu maklumat ini. Anda akan diberikan lebih 45 nota ringkas berkaitan kastam dan 13 nota khas berkaitan GST.
 • 51 Soalan Khas Kastam. Kami himpunkan khas untuk anda soalan-soalan yang biasa ditanya dalam temuduga untuk jawatan berkaitan Kastam. Koleksi ini akan memudahkan persediaan anda kerana ini adalah antara soalan sebenar temuduga.
 • PALING PENTING! Panduan berbentuk ebook ini diberikan kepada anda secara PERCUMA! (Dengan membuat pembelian sebarang pakej Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan)

Oleh itu janganlah berlengah lagi. Dapatkan segera panduan temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 sekarang! Jadikan diri anda kehadapan dan tampil dengan lebih yakin bagi menghadapi temuduga ini. Sila klik link jualan di bawah ini;

[+] LINK – PANDUAN TEMUDUGA PEMBANTU PENGUASA KASTAM WK19

Terdapat juga panduan temuduga untuk jawatan Penguasa Kastam WK41. Link jualan boleh didapati dibawah ini;

[+] LINK – PANDUAN TEMUDUGA PENGUASA KASTAM WK41

*Link jualan telah dibuka

Sila like fanpage kami untuk update terkini;

[+] Like Fanpage – Panduan Peperiksaan Kerajaan

Penafian : Panduan dan rujukan pantas yang diterbitkan oleh pihak kami tidak ada kaitan dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Ia hanya sebahagian daripada perkongsian maklumat untuk membantu calon membuat persediaan sebelum dan ketika menghadapi temuduga. Soalan yang disertakan dalam rujukan khas hanya sebahagian dari nota-nota yang disediakan pihak kami. Ia bukan SOALAN BOCOR atau SOALAN RAMALAN. Ia hanyalah sebagai panduan buat calon untuk membiasakan diri dengan soalan temuduga/peperiksaan sahaja.

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.