Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat. Anda rasa kereta anda menggunakan minyak yang kuat? Terasa kurang bertenaga dan kurang pickup? Harga minyak petrol semakin naik, tapi anda ingin berjimat? Apa kata anda gunakan Nitro OBD2 jimatkan minyak dan tambah pickup kereta anda.

Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

Nitro Obd2 adalah satu alat performance chip yang terkenal dan cara pemasangan adalah plug & play untuk remapping sistem injection kereta anda. Nitro OBD2 juga berfungsi untuk meningkatkan pickup dan kuasa enjin kereta anda serta dapat menjimatkan penggunaan minyak petrol anda.

Selepas ianya dipasang pada soket OBD2 kereta anda, biarkan running perjalanan dalam 200 km, Nitro OBD2 akan bertindak secara auto tuning dengan menyesuaikan bacaan sistem ECU kenderaan kepada enjin dengan optimum, remapping, dan akan memberikan hasil pertambahan KUASA dan PENJIMATAN MINYAK yang dapat anda rasai.

Secara ringkasnya, fungsi Nitro OBD2 adalah seperti berikut;

  • Membantu tuning ECU bekerja sepenuhnya.
  • Penjimatan minyak yang dapat anda rasai.
  • Tindak balas pendikit minyak lebih cepat.
  • Meningkatkan kuasa enjin kereta anda.
  • Pickup lebih cepat dan kereta terasa lebih ringan.
  • Tiada kesan sampingan ke atas ECU kereta walaupun enjin dimatikan.

Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat ini sesuai untuk semua kereta injection yang buatan tahun 1996 dan ke atas. Ini kerana kereta injection tahun 1996 ke atas sudah mempunyai soket OBD2. Gambar dibawah ini adalah contoh soket OBD2.

Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

Cara pemasangan Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

Berikut adalah cara pemasangan Nitro OBD2 di kereta anda. Semudah ABC sahaja.

  • Matikan enjin kereta, kemudian pasangkan Nitro OBD2 ke soket OBD2 yang kebiasaannya terletak di bawah dashboard kereta. Lampu reading data akan berkelip-kelip.
  • Hidupkan suis kunci ke kedudukan ON tapi jangan start enjin. Tekan lubang punat reset Nitro OBD2 selama 10 – 15 saat.
  • Kemudian lepaskan punat dan tunggu 1 ke 2 minit, kemudian baru start engine kereta.
    Biarkan enjin running selama 5 – 10 minit supaya Nitro OBD2 dapat reading data ECU.
  • Cip Nitro OBD2 akan mengenalpasti kereta dan cara pemanduan anda dan selepas 200 km jarak pemanduan, cip ini akan remapping ECU kereta untuk lebih kuasa dan penjimatan.

Pastikan anda beli Nitro OBD2 yang original. Pastinya anda akan berpuas hati selepas menggunakan Nitro OBD2 dan boleh merasai perbezaannya nanti.

# Harga – RM60 sahaja termasuk pemasangan jika ada ejen berhampiran tempat anda. Tutorial pemasangan akan diberikan kepada anda jika pembelian melalui pos. (Digalakkan membuat pembelian melalui ejen bagi mengelakkan penipuan).
Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

 

Testimoni pelanggan Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat

  • “Saya mula-mula macam tak percaya, try jela beli nak test tengok. Tapi betul-betul berkesan. Minyak memang makin jimat ,pikap rasa ringan gilerr. Memang terbaik” – Din, Shah Alam (Myvi Auto)
  • “Sebelum ini kereta Alza saya takde pikup untuk memotong, selepas menggunakan nitro ini, kereta terasa ringan dan ada pikup utk memotong.  Utk long distance memang jimatkan minyak.” – Angah, JB (Alza Auto 2012)
  • “Isi minyak RM30 kereta di Petron Muar, perjalanan pulang ke JB dengan kelajuan di highway 130km/j hingga 140km/j. Sampai JB minyak luak RM20 je.. Betul-betul jimat.” Hafiz, JB (Kelisa enjin Storia 1.3 Auto)

Oleh yang demikian, janganlah anda tunggu lagi. Dapatkan segera Nitro OBD2 : Alat penjimat minyak yang hebat ini sekarang. Anda boleh buat pembelian Nitro OBD2 dengan ejen berhampiran tempat anda. Anda boleh mengetahui lokasi ejen menerusi page rasmi Facebook iaitu;

[+] KLIK DISINI – NITRO OBD2 ORIGINAL MALAYSIA

ATAU

# Bagi yang tinggal di kawasan Skudai, Senai, Gelang Patah dan sekitarnya, bolehlah mendapatkan Nitro OBD2 menerusi Whatsapp di;

[+] http://www.wasap.my/60127368398

P/s – Pastikan anda beli dari ejen yang sah bagi mendapatkan Nitro OBD2 yang original!

AMARAN! Satu Nitro OBD2 hanya untuk 1 kereta sahaja. Tidak boleh dipindah ke kereta lain.

SHARE & ENJOY ---->

Hafiz

Part time blogger dari Johor Bahru. Sebarang pertanyaan, review atau advertorial produk dan jemputan event, sila emel ke baretta79@gmail.com / menu Hubungi Saya.

6 Comments

  1. Apa mekanisme dan teknologi yg digunakan sampai blh jimat minyak dan tambah pickup?

    • Mikrocip yg digunakan berfungsi mereset kembali ecu kereta seperti baru keluar kilang yg mana penjimatan dan pickup kereta dapat dihasilkan.. utk info lebih lanjut boleh ke page rasmi FB @nitroobd2originalmalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.