Cara mulakan bisnes online di Shopee. Pada zaman sekarang, banyak kemudahan untuk membuat bisnes online yang disediakan bagi peniaga. Antaranya adalah laman jualan Shopee yang ‘trending’ pada hari ini. Ini kerana, terdapat banyak barangan atau produk yang dijual di dalam Shopee dan ianya mesra pengguna. Di Shopee ini, bilangan pelawatnya memang ramai. Dianggarkan seramai 15 juta orang sebulan atau kira-kira 500,000 orang sehari! Ramai kan! Tapi bagaimana nak mulakan bisnes online di Shopee? Jangan risau, disini akan diterangkan serba ringkas cara mulakan bisnes online di Shopee yang berbentuk ‘Ebook’.

Cara mulakan bisnes online di Shopee

Cara mulakan bisnes online di Shopee

Untuk memulakan bisnes online di Shopee ini, anda perlulah mendapatkan Ebook “BISNES SHOPEE” terlebih dahulu. Ebook yang ditulis oleh En. Mohd Fahmi aka Jenin yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bisnes online di Lazada, Ebay dan Amazon sejak dari tahun 2007 lagi. Merupakan antara batch awal yang dijemput oleh pihak Shopee untuk berbisnes di dalam Shopee dan mendapat status Shopee Preferred Seller.

Di dalam Ebook Bisnes Shopee ini, beliau akan menerangkan kepada anda perkara-perkara penting iaitu;

  • Cara mendaftar dan set kedai anda! Sama ada menggunakan aplikasi atau browser di komputer. Kedua-dua cara akan ditunjukkan.
  • Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee anda! Dalam bab ini, akan dikongsikan tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh pengenalan yang terbaik yang boleh anda gunakan.
  • Cara nak menguruskan order! Ini pun penting juga. Bila sudah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tiba-tiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya akan diterangkan dalam bab mengurus order.
  • 6 langkah selesaikan masalah barang yang tak sampai / rosak! Ya! Dari beratus-ratus barang yang kita hantar kepada pelanggan, mungkin akan ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pihak pelanggan! Jadi, disini akan dikongsikan langkah-langkah yang boleh anda lakukan untuk menghadapi pelanggan yang sedang marah agar mereka tenang dan tidak meninggalkan rating yang buruk di kedai anda.
  • 4 teknik promosi! Anda gunakan teknik ini di dalam Shopee untuk mempromosikan kedai anda ke tahap maksimun agar lebih ramai yang akan nampak kedai dan produk anda.
  • Anda masih tiada produk untuk dijual? Dikongsikan juga 5 pihak yang boleh anda ‘survey’ untuk mendapatkan bekalan produk jualan anda di Shopee.
  • Anda tiada modal untuk beli & simpan stok produk? Juga jangan risau! Ada 3 kaedah niaga dikongsikan yang mana, ianya tidak memerlukan anda untuk menyimpan stok untuk mula berniaga di Shopee.
  • Apa yang lebih menarik! Dikongsikan juga pembekal dropship yang ‘power’ dan boleh dipercayai dalam ebook ini! Pembekal ini ada lebih 100,000 produk yang boleh anda jual. Jadi, tiada lagi alasan untuk anda mula berniaga di Shopee.
  • Teknik 1000 follower seminggu! Hah! Ini teknik RAHSIA bagaimana mendapatkan follower yang ramai untuk kedai Shopee dalam masa yang singkat. Teknik ni ‘advance’ sikit. Anda takkan jumpa teknik ini di mana-mana website atau di mana-mana Ebook yang lain.

Bagaimana mendapatkan Ebook Bisnes Shopee?

Demikianlah serba ringkas penerangan mengenai cara mulakan bisnes online di Shopee untuk anda. Jika anda sudah berminat mendapatkan Ebook Bisnes Shopee ini, bolehlah klik banner dibawah ini untuk membuat pembelian. Pasti anda tidak rugi, malah mendapat keuntungan yang lebih banyak dari hasil jualan barangan atau produk di Shopee nanti. Harganya amat berpatutan iaitu hanya RM70 sahaja! Ya! RM70 sahaja! Buatlah pembelian anda sekarang!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah EBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli EBOOK ini, ia akan dihantar ke emel anda dan anda perlu downloadnya ke dalam komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

SHARE & ENJOY ---->

2 thoughts on “Cara mulakan bisnes online di Shopee

  1. Anuar says:

    Terbaik info ni… Sekarang ni ramai orang shopping sakan di Shopee..

    1. Hafiz says:

      Yg penting kat shopee kebanyakan pos free tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.