Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh. Ya! Kini anda boleh memiliki ebook Modul Pantas Matematik untuk anak anda. Ebook yang ditulis oleh Cikgu Fadli Salleh aka Cikgu Korea ini sememangnya sesuai untuk murid darjah 4 hingga darjah 6. Tapi sebelum itu, pasti anda tertanya-tanya siapakah Cikgu Fadli Salleh ini? Jom kita berkenalan dengan penulis ebook ini.

<
Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

Penulis Ebook Modul Pantas Matematik

Cikgu Fadli Salleh aka Cikgu Korea ini terkenal dalam media sosial Facebook berkongsi tips-tips penyelesaian masalah matematik yang mudah difahami. Selain itu beliau dan rakan-rakannya juga banyak memberi bantuan kepada golongan susah atau fakir miskin menerusi program yang ditubuhkannya iaitu Dana Kita.

Cikgu Fadli Salleh merupakan seorang Guru Matematik sekolah rendah yang berpengalaman mengajar selama 14 tahun. Beliau juga berpengalaman menjadi pengawas peperiksaan dan menghadiri kursus penandaan kertas Matematik tahun 6. Pada tahun 2018, Cikgu Fadli Salleh berjaya menaikkan peratusan lulus Matematik di sekolahnya dari 34% kepada 77%. Baru-baru ini beliau telah dianugerahkan sebagai Guru Inspirasi McDonald’s 2019 oleh pihak McDonald Malaysia sempena Hari Guru 2019.

[+] KLIK UNTUK MEMBELI – EBOOK MODUL PANTAS MATEMATIK

Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh ialah satu modul memahirkan murid dengan topik PECAHAN. Topik pecahan adalah topik tulang belakang Matematik kerana dalam apa jua bab pun, pasti akan diselit soalan pecahan. Modul Pantas Matematik ini dibina sepenuhnya oleh beliau yang merupakan guru cemerlang dan sangat pakar dalam bidang Matematik. Berpengalaman luas sebagai pembina soalan, penanda kertas peperiksaan UPSR dan ceramah Matematik.

Ebook PECAHAN ini lengkap kerana diasingkan kepada 11 sub topik. Setiap sub topik pula diberi latihan yang banyak secara ansur maju agar murid-murid dapat kuasainya dengan baik. Latih tubi ini mampu membantu ibubapa untuk mengajar dan murid darjah 4, 5 dan 6 yang hilang fokus di kelas.

Kandungan Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

Ini adalah isi kandungan yang bakal anda dapat dari ebook ini. Terdapat 11 set latih tubi yang menyentuh topik-topik berikut;

 1. PENDARABAN PECAHAN DAN NOMBOR BULAT
 2. KONSEP PECAHAN SETARA
  • Tukar kepada Perpuluhan
 3. KONSEP PECAHAN SETARA
 4. JADUAL PERTUKARAN UNIT
  • Rajah Pecahan,Perpuluhan dan Peratus
  • Pecahan – Nombor Bulat, Perpuluhan dan Peratus
 5. JADUAL PERTUKARAN UNIT
  • Perpuluhan – Nombor bulat, peratus dan pecahan
 6. JADUAL PERTUKARAN UNIT
  • Pecahan – Kilometer, Kilogram dan Liter
  • Perpuluhan – Kilometer, Kilogram dan Liter
 7. JADUAL PERTUKARAN UNIT
  • Kilometer – Meter – Sentimeter
 8. JADUAL PERTUKARAN UNIT MASA
  • Abad, Dekad dan Tahun
  • Hari, Jam dan Minit
 9. PENAMBAHAN PECAHAN
  • Permudah Pecahan dan Latihan
  • Penambahan Pecahan. Menjawab Menggunakan Perpuluhan
 10. PENOLAKAN PECAHAN
  • Latihan Permudah Pecahan
 11. PASANGAN PECAHAN DAN PASANGAN PERATUS

Kesemua latih tubi diatas disertakan bersama dengan jawapan untuk anda dan anak membuat semakan.

Memandangkan Modul Pantas Matematik ini berbentuk ebook, anda boleh cetak berulang-ulang kali latihan ikut sesuka hati anda. Tanpa perlu bimbang mengeluarkan kos membeli set soalan baru.

[+] KLIK UNTUK MEMBELI – EBOOK MODUL PANTAS MATEMATIK

Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

Tidak seperti latih tubi dijual di kedai buku, Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh ini dilengkapi dengan video untuk setiap sub topik. Jadi anda dan anak dapat menonton berulang-ulang kali sehingga mudah faham.

Bayangkan seperti mengupah seorang tutor mengajar di rumah anda. Video penerangan yang sangat jelas akan membuatkan anak anda dapat membuat latihan berdasarkan panduan yang diberikan dari video tersebut. Bukan setakat itu, ia boleh ditonton di mana-mana sahaja kerana boleh disimpan di dalam smartphone dan juga di dalam laptop. 

Penerangan video bagi setiap sub topik sangat penting untuk kefahaman murid. Video ini boleh diulang tayang selalu dan ebook juga boleh di print out berkali-kali untuk dibuat latihan.

Bagaimana mendapatkan Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

Jumlah keseluruhannya menulis ebook ini adalah RM997. Tapi anda tidak perlu membayar sebanyak itu jika anda dapatkannya sekarang. Anda boleh dapatkan Ebook Modul Pantas Matematik dengan pelaburan sekali seumur hidup dengan harga RM149.

Ya, itu harga sebenar 11 set latih tubi dan 11 rakaman video tersebut. Sebab ini satu-satunya latih tubi yang terdiri daripada lebih dari 500 soalan dalam satu set dan diiringi dengan rakaman video.

Tetapi tunggu sebentar! Ada lagi. Jika anda “Bertindak Hari Ini”, anda boleh dapatkannya dengan harga pengenalan istimewa!

Harga pengenalan istimewa hanya akan ditawarkan selama 36 jam mulai 8hb – 9hb Ogos 2019 sebelum dinaikan seperti jadual dibawah ini:

08hb – 09hb Ogos, RM50

10hb – 11hb Ogos, RM60

12hb – 13hb Ogos, RM70

MAAF! Sekarang harga promosi telah tamat!

Kini harga ebook adalah – RM80. Harga ini kekal sehingga untuk masa yang terhad. Selepas ini, harga akan dinaikkan kepada RM149.

Tapi TUNGGU dulu! Ada PAKEJ COMBO untuk anda. Jika anda beli;

 • PAKEJ COMBO : Ebook Modul Pantas Matematik + Ebook Sifirlicious = RM120
 • Dapat jimat sebanyak RM40 dengan PAKEJ COMBO! Cepat, klik link dibawah ini dan buat pilihan anda.

Dapatkan segera ebook ini sebelum harganya dinaikkan lagi. Klik link dibawah ini untuk membuat pembelian;

[+] KLIK UNTUK MEMBELI – EBOOK MODUL PANTAS MATEMATIK

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah EBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli EBOOK ini, ia akan dihantar ke emel anda dan anda perlu downloadnya ke dalam komputer atau smartphone. Kemudian bolehlah dicetak sebagai buku fizikal. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hafiz

Hafiz

Seorang blogger dari tanah JDT. Sebarang 'reviews' atau 'colaborations' boleh terus berhubung di menu Hubungi Saya.

2 thoughts on “Ebook Modul Pantas Matematik dari Cikgu Fadli Salleh

 1. salam..tahun lepas saya ada beli e-book modul pantas maths..tahun ni saya tukar phone baru..boleh ke kalau sy nak cetak smula untuk tahun ini..boleh share macam mane nak buka smula sbb sy dah lupa password

  1. Waalikumusalam.. password bg ebook ini ada mereka hantar dalam emel yg awak daftarkan.. cuba semak balik dalam emel awak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.